TRUMMA Pilsner

Starköl/ljus lager i tjeckisk stil. 

Öl med maltig smak som humlas med tjeckisk humle. På etiketten syns Trumma, ett gammalt fiskeläge vid Vänerns strand i Skoghall på Hammarö. Båthusen står kvar, men de flesta är idag omgjorda till mysiga stugor. Privatpersoner använder fortfarande Trumma för fiske, rensning och att röka fisk. Ingen försäljning finns på Trumma.

KLARA Saison Ale

Ljus starköl med frisk smak av Lemondropshumle. 

På etiketten syns Klaras, och kanske Värmlands, vackraste byggnad Sockerslottet. Sockerslottet byggdes 1898. Byggherre Jonas Andersson reste huset åt sin dotter Ida inför hennes giftermål. Huset var påkostat och högst modernt - badrummet var Värmlands första! Bilden är tagen av Anna Ollson år 1903. Sockerslottet är idag privatägt. Vår öl Klara är smaksatt av bryggeriets ekonomiansvariga Annie som idag bor i Klarakvarteren.

HAMMARÖ HELLES

Ljus starköl i tysk stil. 

Helles betyder ljus på tyska och är vår variant på ölstilen Helles som är baserad på tyska ingredienser. Det är en lättdrucken öl med lägre beska. På etiketten syns ångbåten HAMMARÖ som körde festsugna från Karlstad till restaurangen på Tynäsudden förr.

TYNÄS  American Pale ale

Smakrik starköl med flera amerikanska humlesorter. 

På etiketten syns Tynäsrestaurangen som var dåtidens festställe med bowlingbanor, segeltävlingar och många arrangerade fester. Tyvärr är restaurangen nedbrunnen sedan 1979.

TASSE  Ljus Ale

Folköl med smak

Ordet Hammarötass har sitt ursprung i den saknade, fasta vägförbindelsen till Karlstad. Om vintrarna, när det inte gick att åka båt mellan ön och torget i Karlstad, fick man gå över isen. Vilket förstås var förenat med viss fara. Inför detta riskabla istassande fanns sätt att pröva hur trygg isen var. I Hammarö hembygdsbok från 1957 återges ordstävet ”Bär det vanten, så bär det tassen”.

Design

Logotype och etikettdesign har tagits fram av Filip Lindahl enligt våra önskemål. I mitten på vår logotype finner ni vår version av Hammarösnipan.